קבוצות וסדנאות

"כי בלעדיך אני חצי בן אדם" (עוזי חיטמן)

יסלח לי חיטמן ז"ל, הכי חצי בלעדיה- בלי קבוצה. כי קבוצה (משפחה, חברים, צוות בעבודה ועוד), היא משאב מטעין אנרגיה אדיר וזמין, ויש בה איכויות מפתחות ומעצימות. איך אני יודעת? מתוך הקילומטראז' הארוך שלי כמנחה קבוצות (שלושים שנה!) ובמיוחד כ"צרכנית" קבוצות בעצמי.

בין השאר הנחתי בעבר ואני מנחה כיום: קבוצות של ילדים לקויי שמיעה והוריהם, נשים באמצע החיים, צוותים טיפוליים, סבתות צעירות, הורים למתבגרים, אסירות משוחררות ועוד.

ד"ר יאלום, פסיכיאטר אמריקאי ומומחה לטיפול קבוצתי, אומר כך: "המרחב הקבוצתי מאפשר תהליך של שינוי מורכב להפליא, המתחולל דרך משחק גומלין רב פנים של חוויות אנושיות". תודו שזו אמירה יפה, אבל מה בעצם היא אומרת?

היא אומרת שקבוצה מאפשרת התרחשותם של התהליכים הבאים בין חבריה: תמיכה והכלה, עזרה הדדית, העלאת המודעות בנושאים שונים, העשרה בידע, פיתוח מיומנויות חדשות, תרגול בפתרון בעיות, הגשמת מטרות ועוד. תודו  (כן שוב "תודו") שזה נשמע מגניב כלומר, שווה. אז…

אם מרגיש לכם שמרחב קבוצתי תומך וכזה שיאפשר את ההתפתחות והשינוי אותו אתם מבקשים לעצמכם הוא הדרך שלכם, לכו על זה! 

אני יותר מאשמח להאיר גם עבורכם את הדרך ולהנחות את הקבוצה בה אתם, כן אתם, ממשתתפיה.

איך "זה" מתנהל? התשובה ממש כאן בהמשך. אם תמצאו את התהליך הקבוצתי כמתאים לכם, צרו קשר כאן או בהמשך כאן למטה. ואני?! אני מחכה לכם, מילה שלי! ומילה שלי, אתם יודעים, היא מילה של הילה.

כך זה מתנהל

מי בקבוצה?

  • אנשים כמוך שנפגשים אחת לשבוע למספר מפגשים קבוע מראש, על מנת לקדם מטרה משותפת. למשל: הורים למתבגרים שמחפשים דרכים חלופיות לתקשורת טובה יותר עם ילדיהם, הורים לילדים ליקויי שמיעה שמחפשים תמיכה ופתרונות להתמודדות עם הקשיים שבדרך, נשים שמחפשות משמעות וערך  באמצע חייהן, סבתות צעירות שמתלבטות בדילמות שמביאה עימה הסבתאות ועוד. 
  • נושא כשלהוא מעסיק ומטריד אתכם? אני רוצה לגלות לכם שאנשים נוספים מתמודדים ממש ברגע זה עם אותו נושא בדיוק. אם כך, למה לא לחלוק עימם את מה שעולה אצלכם ולהגיע איתם ובאמצעותם למחוזות חדשים ומיטיבים? קבוצה היא אפשרות נעימה ובטוחה לתמיכה, התפתחות ושינוי.

מה עושים בקבוצה?

  • מנסחים צרכים ומטרות ובהתאם לכך מגדירים מה רוצים שיקרה במהלך מפגשי הקבוצה ועם סיומם. במילים אחרות: הצרכים, התקוות, המטרות והרצונות של המשתתפים בקבוצה.
  • ממפגש למפגש יוצרים צעד אחר צעד תהליך ייחודי לקבוצה (כי אין קבוצה אחת דומה לרעותה). ההתקדמות היא באמצעות שיח קבוצתי המונחה על ידי.
  • לפי הצורך ובהתאם לאופי הקבוצה נעשה שימוש בפעילות עם קלפים השלכתים, משחקי תפקידים ומשחקים חברתיים, דמיון מודרך בגישת Nlp, תנועה במרחב ותרגילי כתיבה. כל אלו תכליתם לשרת את המטרות שלשמה מתכנסת הקבוצה.

על מה מדברים?

על כל, כל! "מה שקשור לנושא", אבל לא רק. המרחב הקבוצתי תמיד גדול יותר מסך כל משתתפיו, שכן כל חבר בקבוצה הוא עולם ומלואו. מכאן שפעמים רבות בנוסף לנושא המוצהר שלמו נפגשת הקבוצה למשל, שיקום אסירות משוחררות, נראה שבמהלך המפגשים צצים נושאים ש"קשורים לנושא" כמו: הקשר בין דימוי עצמי, פרידה מאמונות מגבילות ודפוסים מעכבים. מנסיוני אני יודעת שהתייחסות מכיוונים שונים והיבטים נוספים לתמה המרכזית של הקבוצה, מעשירה ותורמת רבות לכל פרט בקבוצה באופן אישי ולקבוצה כיחידה שלמה אחת. 

כייף כשזה קורה וזה קורה! כי כך מתרחש שינוי. 

 

אז ש... נתקבץ?

מוזמנים להשאיר פרטים, כי הכל מתחיל בשיחה

פוסטים בנושא